Echocentrum

Wij maken op onze praktijk,  lokatie Vierboomstraat en Zonneoord, echo's tijdens de zwangerschap. Dit zijn de echo vroeg in de zwangerschap, de termijn echo en (indien nodig) de groei- en liggingsecho's. 

Wij werken samen met het echoburo Het Haagse Hof. Zij maken de screeningsecho op 20 weken zwangerschap: de seo. Tijdens deze echo kijken ze naar structurele (lichamelijke) afwijkingen bij het kindje. Ook bekijken ze de groei en kunnen ze het geslacht zien tijdens deze 2D echo. Deze echo duurt ongeveer 40 minuten. De uitslag krijg je direct tijdens of vlak na het onderzoek. Gelukkig vinden we in de meeste gevallen geen afwijkingen, maar houd wel rekening met deze mogelijkheid. Het is ook belangrijk om te weten dan we niet alle afwijkingen met de echo kunnen zien. We raden je aan om geen kinderen mee te nemen naar de 20 weken echo. Bij een afwijkende uitslag overlegt de echoscopist met ons over het vervolgonderzoek. Afhankelijk van de bevindingen krijg je eventueel van ons een doorverwijzing naar het ziekenhuis voor vervolgonderzoek. 

Meer informatie over de 20 weken echo: https://onderzoekvanmijnongeborenkind.nl/.

Bij het Haagse Hof kunt u ook een pretecho laten maken. Met een pretecho bedoelen wij een professionele echo, die je voor je plezier laat maken. We zoeken hierbij niet actief naar afwijkingen, daarvoor zijn de medische echo’s bedoeld. Indien we afwijkingen tegenkomen, bespreken we deze uiteraard wel. Tijdens de pretecho bewonder je je ongeboren kindje, je mag hier meerdere mensen voor uitnodigen. De echoscopist plaatst de echokop op je buik en geeft uitleg over wat je ziet. Na afloop krijg je foto’s en/of een USB-stick mee, zo kan je thuis nagenieten.

U kunt, zowel voor de 20 weken echo als voor een pretecho, zelf telefonisch of online een afspraak hiervoor maken. zie www.echodenhaag.nl

Het Haagse Hof maakt echo's op 2 lokaties: in het HagaZiekenhuis, lokatie Leyweg, op de 3e etage van het JKZ en in medisch centrum Calandria op de Neherkade