Kraamzorg

De kraamverzorgende komt de eerste zeven tot acht dagen na de bevalling een aantal uren per dag bij je thuis. Hoeveel dagen en uren is afhankelijk van je verzekering en je eigen keuze. Als je in het ziekenhuis bevalt, gaan de dagen die je in het ziekenhuis verblijft van de zorg thuis af. De kraamverzorgende geeft informatie over de verzorging en voeding van je baby, doet dagelijks belangrijke controles, helpt bij borstvoeding, zij zijn onze ogen en oren en is voor jou en je partner een vraagbaak.

Als je kraamzorg geregeld hebt, dan is de kraamverzorgster bij jullie in huis om de eerste vragen te beantwoorden en zij houdt in de gaten of alles normaal verloopt. Indien dit niet het geval is, zal zij ons daarvan op de hoogte brengen, zodat wij hier naar kunnen handelen.

In het Haga ziekenhuis is op de 3e etage het Geboortehotel gevestigd. Nadat je bevallen bent, kan je er voor kiezen om alleen of met je partner een nacht of paar dagen daar te verblijven. Er is daar 24 uur per dag een kraamverzorgster aanwezig. Je kan al je kraamzorguren daar opmaken, of kiezen voor een combinatie van een aantal dagen zorg in het geboortehotel en kraamzorg thuis. Vraag wel bij je verzekering na wat de kosten zijn.