Verloskundigen

Wij werken in een vast team van vier verloskundigen: Chantal van der Vliet, Anke Selles, Carola Keijsper en Peggy de Jonge. Daarnaast werken we samen met 2 waarneemsters, Camille Verstraete en Stephaney Kras en onze praktijkassistente is Jet Enthoven.

Van links naar rechts op de foto: Jet, Camille, Chantal, Stephaney, Anke, Peggy en Carola.

Tijdens de zwangerschap leer je ons allemaal kennen. Uiteindelijk zal één van ons de bevalling begeleiden. Wie dat zal zijn, is afhankelijk van wie er op dat moment dienst heeft. Ook komen we na de bevalling nog een aantal keer bij je langs in het kraambed. Gedurende dit gehele traject bewaken wij het normale verloop van de zwangerschap, bevalling en kraambed. Indien er een indicatie ontstaat, zullen wij je doorverwijzen naar gynaecoloog, huisarts of kinderarts. Wij zijn aangesloten bij de integrale geboortezorg organisatie HagaJuliana Geboortecentrum. Daarin werken wij nauw samen met de gynaecologen van het Haga, het geboortehotel en een aantal kraamorganisaties. Ook zijn wij aangesloten bij de KNOV, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Via deze beroepsorganisatie zijn de betalingsvoorwaarden, het klachten- en privacyreglement geregeld (www.knov.nl).

Chantal van der Vliet

Sinds 1998 werk ik bij Anno. Ik houd me bezig met het begeleiden van de studenten die bij ons stage lopen. Verder heb ik de echo-opleiding gedaan en heb ik plezier in het maken van echo’s. Ook onderhoud ik de intensieve contacten die wij hebben met het Hagaziekenhuis en het Geboortehotel. Maar het belangrijkste is dat ik het werk als verloskundige heel leuk vind, erg afwisselend. Het is bijzonder om elke keer weer bij een geboorte betrokken te mogen zijn. Zelf ben ik getrouwd en heb drie kinderen, een meisje en twee jongens

Anke Selles

Ik werk sinds 1997 als verloskundige en ben sinds 2000 verbonden aan de leukste praktijk van Den Haag. Na al die jaren vind ik het nog steeds een bijzonder en fascinerend vak. Naast mijn werk in de praktijk , als verloskundige en echoscopiste, houd ik mij veel bezig met regionale en landelijke ontwikkelingen. Ik werk intensief samen met de gynaecologen, kinderartsen en kraamzorg om de geboortezorg in Den Haag te verbeteren. Ik houd me bezig met wetenschappelijk onderzoek en help onze beroepsorganisatie om landelijke richtlijnen te ontwikkelen. Tevens ben ik docent en geef ik bijscholingen en trainingen aan verloskundigen, huisartsen en kraamverzorgsters. Thuis heb ik een man en drie kinderen, 2 meisjes en een jongen.

Carola Keijsper

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij Anno als vaste verloskundige. Door het werken bij Anno ben ik helemaal op mijn plek. Ik ben er trots op dat ik heb mogen meehelpen Anno te ontwikkelen zoals ze nu bestaat. Het geeft mij een bijzonder gevoel een zwangerschap en bevalling te mogen begeleiden, elke bevalling is weer uniek. Ook werk ik met veel plezier als echoscopiste. Ik woon samen met mijn vriend en samen hebben we vijf kinderen; 3 jongens en 2 meisjes.

 

Peggy de Jonge

In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige waarna ik op verschillende plaatsen heb gewerkt. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Anno en ik voelde me daar gelijk op mijn plek. Ik vind het iedere keer weer een bijzondere gebeurtenis als ik getuige mag zijn van een bevalling. Verder maak ik sinds 2012 echo's. Vooral de vroege echo's vind ik erg leuk om te doen omdat het zo bijzonder is dat mensen hun kindje voor de eerste keer zien. Daarnaast zet ik mij momenteel in voor de innovatie van geboortecentrum van het Haga Ziekenhuis. Ondertussen mag ik mezelf ook mama noemen van twee heerlijke dochters. 

Praktijkassistente

Jet Enthoven

Sinds 2005 ben ik werkzaam als praktijkassistente bij Anno. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de praktijk. Geen dag is hetzelfde wat het erg leuk en afwisselend maakt. Met mijn 12 jaar ervaring als kraamverzorgende heb ik veel kennis en kan ik veel vragen beantwoorden. Ik ben getrouwd en de trotse moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleinzoon

 

Waarnemers

Ook wij gaan wel eens met vakantie of hebben bijscholing. Tijdens zo’n periode of dag wordt ons werk overgenomen door een waarnemend verloskundige.

Camille Verstraete

Al snel na mijn afstuderen in 2017 ben ik aan de slag gegaan als waarneemster en werk ik met veel plezier bij Anno als er een van de vaste verloskundige op vakantie gaat of ziek is. Vanuit Breda ben ik naar Den Haag verhuisd en ik vind het fijn om af en toe te werken binnen dit warme team, waarin we samenwerken om met elkaar altijd voor iedereen klaar te staan. Het werk als verloskundige is divers en afwisselend, wat het ontzettend leuk maakt! Het meest bijzondere vind ik het om zwangeren en partner te begeleiden in het gehele proces: van zwangerschapstest tot de bevalling en de eerste weken met de baby. Het persoonlijke contact en het bieden van begeleiding op maat vind ik waardevol. Naast het werk als verloskundige maak ik sinds 2019 ook termijn- en groeiecho's.

Stephaney Kras

Sinds 2018 werk ik als waarneemster bij Anno nadat ik mijn bachelor verloskunde heb gehaald in Antwerpen. In Den Haag ben ik geboren en opgegegroeid en daarom vind ik het erg gezellig dat ik na mijn studie bij Anno aan de slag ben gegaan als invalster. Het is een fijne, huiselijke en professionele praktijk waar ik met veel plezier werk. De zwangerschap en geboorte van nieuw leven blijft voor mij een bijzonder moment om te zien en te begeleiden. Dit hoop ik ook met u te kunnen delen. In de toekomst hoop ik nog mijn kennis te verrijken door mijn echo diploma te halen. Het lijkt mij mooi om zo het volledige proces te kunnen ondersteunen. 

Studenten

We zijn er trots op dat onze praktijk een opleidingspraktijk is. Dat betekent dat je zo nu en dan kennis kunt maken met een student die je, afhankelijk van zijn of haar opleidingsniveau, deels of volledig zal begeleiden. Hierover word je geïnformeerd door een brief in de wachtkamer. Wij begeleiden studenten Verloskunde, Huisartsen in opleiding en Gynaecologen in opleiding. Als je het niet op prijs stelt om door een student begeleid te worden, laat het ons dan weten. Wij zullen hier dan rekening mee houden.