Verloskundigen

Wij werken in een vast team van vijf verloskundigen: Myriam van de Pas, Chantal van der Vliet, Carola Keijsper, Peggy de Jonge en Kirsten Heetkamp en een praktijkassistent Jet Enthoven.

Van links naar rechts op de foto:  Chantal, Carola, Myriam en Peggy.

Tijdens de zwangerschap leer je ons allemaal kennen. Uiteindelijk zal één van ons de bevalling begeleiden. Wie dat zal zijn, is afhankelijk van wie er op dat moment dienst heeft. Ook komen we na de bevalling nog een aantal keer bij je langs in het kraambed. Gedurende dit gehele traject bewaken wij het normale verloop van de zwangerschap, bevalling en kraambed. Indien er een indicatie ontstaat, zullen wij je doorverwijzen naar gynaecoloog, huisarts of kinderarts. Wij zijn aangesloten bij de integrale geboortezorg organisatie HagaJuliana Geboortecentrum. Daarin werken wij nauw samen met de gynaecologen van het Haga, het geboortehotel en een aantal kraamorganisaties. Ook zijn wij aangesloten bij de KNOV, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Via deze beroepsorganisatie zijn de betalingsvoorwaarden, het klachten- en privacyreglement geregeld (www.knov.nl).

Chantal van der Vliet

Sinds 1998 werk ik bij Anno. Ik houd me bezig met het begeleiden van de studenten die bij ons stage lopen. Verder heb ik de echo-opleiding gedaan en heb ik plezier in het maken van echo’s. Ook onderhoud ik de intensieve contacten die wij hebben met het Hagaziekenhuis en het Geboortehotel. Maar het belangrijkste is dat ik het werk als verloskundige heel leuk vind, erg afwisselend. Het is bijzonder om elke keer weer bij een geboorte betrokken te mogen zijn. Zelf ben ik getrouwd en heb drie kinderen, een meisje en twee jongens

Carola Keijsper

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij Anno als vaste verloskundige. Door het werken bij Anno ben ik helemaal op mijn plek. Ik ben er trots op dat ik heb mogen meehelpen Anno te ontwikkelen zoals ze nu bestaat. Het geeft mij een bijzonder gevoel een zwangerschap en bevalling te mogen begeleiden, elke bevalling is weer uniek. Ook werk ik met veel plezier als echoscopiste. Ik woon samen met mijn vriend en samen hebben we vijf kinderen; 3 jongens en 2 meisjes.
 

Peggy de Jonge

In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige waarna ik op verschillende plaatsen heb gewerkt. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Anno en ik voelde me daar gelijk op mijn plek. Ik vind het iedere keer weer een bijzondere gebeurtenis als ik getuige mag zijn van een bevalling. Verder maak ik sinds 2012 echo's. Vooral de vroege echo's vind ik erg leuk om te doen omdat het zo bijzonder is dat mensen hun kindje voor de eerste keer zien. Daarnaast zet ik mij momenteel in voor de innovatie van geboortecentrum van het Haga Ziekenhuis. Ondertussen mag ik mezelf ook mama noemen van drie heerlijke dochters. 

Myriam van de Pas

Myriam is in 1992 in België afgestudeerd als verloskundige en is toen direct bij praktijk Otis gaan werken.

Na de HBO-V (verpleegkunde) ben ik direct verder gaan studeren tot verloskundige. Na mijn afstuderen ben ik verhuisd van Tilburg naar Den Haag. Op mijn 22e begonnen als verloskundige en nu dus alweer ruim 30 jaar werkzaam in dezelfde praktijk in Den Haag. In de verloskunde is geen dag hetzelfde. Zorg op maat, samen kijken wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Ik vind het belangrijk dat je je gehoord voelt en vol vertrouwen naar je bevalling en ouderschap toewerkt. Wat kunnen jullie van mij verwachten? Aandacht, een luisterend oor, geduld en een beetje humor op z’n tijd.

 

 

 

Praktijkassistente

Jet Enthoven

Sinds 2005 ben ik werkzaam als praktijkassistente bij Anno. Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de praktijk. Geen dag is hetzelfde wat het erg leuk en afwisselend maakt. Met mijn 12 jaar ervaring als kraamverzorgende heb ik veel kennis en kan ik veel vragen beantwoorden. Ik ben getrouwd en de trotse moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleinzoon


 

 

Waarnemers

Ook wij gaan wel eens met vakantie of hebben bijscholing. Tijdens zo’n periode of dag wordt ons werk overgenomen door een waarnemend verloskundige.

Studenten

We zijn er trots op dat onze praktijk een opleidingspraktijk is. Dat betekent dat je zo nu en dan kennis kunt maken met een student die je, afhankelijk van zijn of haar opleidingsniveau, deels of volledig zal begeleiden. Hierover word je geïnformeerd door een brief in de wachtkamer. Wij begeleiden studenten Verloskunde, Huisartsen in opleiding en Gynaecologen in opleiding. Als je het niet op prijs stelt om door een student begeleid te worden, laat het ons dan weten. Wij zullen hier dan rekening mee houden.